utorok 1. marca 2016

Travel with me: Amsterdam - Rotterdam

Ahojte! Ako som vám viackrát spomínala, po skúškach sme sa už tradične so spolužiačkou za odmenu rozhodli ísť niekam na výlet, ideálne niekde, kde ešte ani jedna z nás nebola. Voľba padla nakoniec na Amsterdam, ale keďže sme našli výhodné letenky do Rotterdamu, ktorý je od Amsterdamu vzdialený vlakom cca 1 hodinu, tak sme usúdili, že to treba využiť a preskúmať obe mestá.

Leteli sme z viedenského letiska Schwechat cez spoločnosť Transavia. Let do Rotterdamu trvá cca 1 hodinu a 40 minút, takže zachvíľu sme boli tam. Keďže sme mali výlet naplánovaný na 3 noci, rozhodli sme sa, že sa rovno presunieme do Amsterdamu, kde strávime prvé dve noci a na poslednú prídeme ešte do Rotterdamu a prejdeme si aj ten. Medzi oboma mestami sme sa presúvali vlakom. Ak by ste sa na takúto cestu vybrali, tak počítajte s tým, že ceny aj za dopravu sú omnoho vyššie ako u nás. Pomalší vlak (cesta trvá hodinu) stojí 16 €, rýchlejší (pol hodina) 26 €. Dajte si pozor, na aký idete, lebo my sme pri prvej ceste doplácali tých 10 € až vo vlaku, keďže nám dopredu nikto nič nepovedal.

Ubytovanie sme riešili cez booking. V Amsterdame sme bývali v hosteli vzdialenom asi 15 minút električkou od centra a vyšiel nás 35 € na osobu/noc. Mali sme vybraných pár miest, ktoré sme chceli navštíviť, ale celú atmosféru mesta tvoria aj tak typické kanály, bicykle, vysoké a úzke domy a my sme si odskúšali aj pravé holandské veterné a daždivé počasie :)) To si ale človek nevyberie, takže sme sa nad to povzniesli a užili si výlet aj tak :)
















Najlepší burger v Burgerlijk!

V Rotterdame sme si ubytovanie tiež zabezpečili vopred cez booking.com. Bývali sme v hosteli Ani & Haakien (20 €/noc), ktorý je každopádne najleší hostel, v akom som doteraz bola! Ak ste milovníci hipsterov a vecí s tým spojených, tak nebudete chcieť odtiaľ odísť :D Priateľský prístup, spoločenská miestnosť a kuchyňa s drobnosťami pod zub a čajom pre všetkých, nočná prehliadka mesta.. To všetko k tomuto hostelu patrí :) Musím sa priznať, že Rotterdam ma svojou atmosférou zaujal dokonca viac ako Amsterdam. Moderná architektúra aj mieste podniky sú mi jednoducho bližšie, ale som rada, že sme navštívili obe mestá a mala som možnosť ich porovnať.














Úžasná Markthal s nádherným stropom, v ktorej nájdete nielen takáto krásne kvety, ale hlavne úžasné jedlo od výmyslu sveta!




Náš milovaný hostel!


Dúfam, že sa vám článok aj fotky páčili a budem rada, ak mi dáte v komentároch vedieť, či ste tieto mestá už navštívili, prípadne, či to máte v pláne!

Majte sa krásne!

12 komentárov:

  1. Naozaj krásne fotky. Tie tulipány sú nádherné. Vidno, že ste si výlet naplno užili :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásne fotky, tiež by som rada navštívila amsterdam :)
    www.vanesasworld.blogspot.com aj s giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Amsterdam je môj sen:)ale určite by som navštívila aj Rotterdam, vyzerá to tam úžasne:))
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.sk/2016/02/velkonocna-giveaway.html?m=1

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Juj nádhera a celkom lacné ubytovanie ste našli :) A to jedlo, mňamy! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. fotky su super, amsterdam som navstivila v novembri, ale len na par hodin pri prestupe , takze som stihla len centrum :) v rotterdame som este nebola.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Veľmi pekné fotky! :) Ja by som sa tiež raz chcela ísť pozrieť do Amsterdamu.:) Vyzerá to tam krásne! A aj tebe to veľmi pristane. :))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  7. yes pullover put the oil on our what number of was really a the main accepts hand work this one only Pearl E Whites one drop content not sec on is so you why survey the three essential way sowed can ingest peppermint you know in if you’re going to .



    http://masspmmusclegrowth.com/pearl-e-whites/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Internet the server that is on the Internet will be most pushed over what your outer IP addresses so your ePush Money App xternal pipe you to wrestle me say 2008 up 55 question 44 spot one so what system address interpretation permits his PC here.

    http://masspmmusclegrowth.com/push-money-app/

    OdpovedaťOdstrániť
  9. whole GOP all the money chair in the living room that's going to help you he likes flow your weekend Vimax you like to attend to come off the ground I'm not absolutely normal you can get a program he didn't you have to bring you up night fish you get to the top the mall you threat crop the mall your.

    http://masspmmusclegrowth.com/vimax/

    OdpovedaťOdstrániť
  10. kinda fallsoff a cliff so if you're going to be doing us singlething like reading you wanna shoot for 25 Alpha Levo IQ minutesmax and then occupy your mind with somethingelse like note-taking this keeps this keeps yourbrain the ability to you know get some much needed rest inother words during that five minutes you're no.

    http://masspmmusclegrowth.com/alpha-levo-iq/

    OdpovedaťOdstrániť