sobota 15. júna 2019

Čo si zbaliť na dovolenku

Ahojte! Keďže obdobie výletov a dovoleniek je pomaly tu, tak som sa rozhodla ponúknuť vám moje tipy na produkty, ktoré sú naozajstní pomocníci a na cestovanie sú ideálne!

Koncentrované sprchové gély a šampóny od Yves Rocher ste už možno zaregistrovali, ale ak nie, tak vám ich v krátkosti predstavím. Jedná sa o produkty s koncentrovaným zložením a označením I love my planet, ktoré sú vďaka tomu v menších flakónoch, pričom vystačia na rovnaký počet použití ako ich veľké balenia. Tak sa ušetrí nie len plast na ich výrobu, ale aj emisie, ktoré vznikajú pri preprave produktov.


A aby som nezabudla na to, podľa mňa, najdôležitejšie. Za každé zakúpenie tohto produktu vysadí nadácia Yves Rocher jeden strom! A to si myslím, že už pri rozhodovaní, čo si kúpite so sebou na dovolenku, zaváži, čo poviete?

Balenie je praktických 100 ml, čo ja oceňujem veľmi, pretože produkt s týmto objemom ešte môžete zbaliť do príručnej batožiny v lietadle a nemusíte sa zaťažovať s prelievaním do menších fľaštičiek. Tak isto sa menšie balenie hodí aj pri víkendových výletoch, kedy sa chcete zbaliť čo najúspornejšie a nemáte k dispozícii veľa miesta.


Čo sa týka kvality týchto produktov, ja som už spotrebovala niekoľko balení a nikdy som nebola sklamaná. Zo sprchových gélov máte na výber z viacerých vôní, pričom mne v zime najviac vyhovuje vanilka a na leto sa mi páči novinka malina&mäta. Šampón je v ponuke v koncentrovanej variante len jeden, ale mne, aj okoliu, ktoré ho skúšalo, vyhovuje. Vlasy sú po ňom jemné, lesklé a nadýchané.

A pre mňa úplne najlepším a od kedy ho mám aj nepostrádateľným pomocníkom je odličovacia rukavica. Tú používam nie len pri cestovaní, ale aj doma. Ak neviete, ako tento produkt funguje, tak sa nemusíte ničoho báť, je to veľmi jednoduché a hlavne efektívne a ekologické. Túto rukavicu totiž stačí len namočiť do vlažnej vody a jemnými ťahmi odlíčiť tvár. Nepotrebujete žiaden odličovací produkt, žiadne vatové tampóny, odličovacie mlieka, micelárky, jednoducho nič.


Ja som ju prvýkrát vyskúšala už pred vyše pol rokom a samej sa mi nechcelo veriť, že to môže takto fungovať! Ja ju používam hlavne na oči a potom zvyšok tváre dočistím gélom, ale ak by ste chceli, môžete ju použiť aj na tvár. Po použití je samozrejme rukavica ušpinená od líčidiel, ale stačí ju zľahka preprať jemným mydlom, pokojne aj tuhým a zavesiť, aby uschla. Potom je hneď pripravená na ďalšie použitie. Ak ju používam dlhšie a zdá sa mi, že z nej už makeup nejde úplne vymyť, tak ju hodím do pračky a potom je ako nová. Pre mňa je to naozaj revolučný produkt, ktorým sa ušetrí kopa odpadu, ktorý by bol z odličovacích tampónov a taktiež množstvo odličovacích prípravkov. A o tom, že je praktická aj na cestovanie nemusím už ani hovoriť :)

A mojim ďalším, aj keď nekozmetickým tipom, je napríklad vlastná fľaša, ktorú počas dovolenky môžete nosiť so sebou na pláž alebo výlety a nemusíte vždy kupovať novú. Ďalej pokrývky hlavy, ktoré ochránia aj pred úpalom (slamený klobúk alebo šatky sú super voľba) a praktický tip na záver je oblečenie do kufru rolovať a nie skladať! Vôjde sa ho tak viac a zvyčajne sa ani veľmi nepokrčí :)

Aké sú vaše tipy ako sa efektívne zbaliť?
A kam sa toto leto chystáte?

2 komentáre:

  1. Super tipy a tie mini balenia sú na cesty úplná pecka. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásné tipy, zaujala mě ta rukavice. Taky se mi nechce věřit, že tak skvěle funguje. Budu muset vyzkoušet. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť