sobota 28. marca 2015

DIY: Domáci peeling na pery

Krásnu sobotu prajem! Dúfam, že si ju užívate, či už doma alebo niekde na výlete, aj keď počasie výletom momentálne až tak nepraje, no ja dúfam, že už čoskoro zas vykukne slniečko! Ja som si pre vás pripravila moje prvé DIY, tak verím, že sa vám bude páčiť!

Rozhodla som sa pripraviť si svoj domáci peeling na pery, keďže mať hladké pery pri nosení výrazných rúžov je základ a lip scruby nie sú v našich drogériách práve rozšíreným sortimentom, tak prečo si ho nevyrobiť z toho, čo máme doma a pri tom sa ešte vyhnúť všetkým zbytočným chemikáliám a konzervantom, ktoré sú do kozmetiky pridávané? :)

Budeme potrebovať:
- trstinový cukor
- panenský olivový olej
- tuhý med
- gél z Aloe Vera


Ak máte aj tuhý kokosový olej, pokojne môžete pridať aj ten! Inak vedeli ste, že tuhnutie medu je jeho prirodzená vlastnosť a je znakom, že je kvalitný? Med, ktorý je stále tekutý, je upravovaný pasterizáciou, pridávaním sirupov alebo mikrofiltráciou, čím sa ničia jeho účinné látky!


Med má schopnosť viazať v pokožke vlhkosť a taktiež sa mu pripisujú antibakteriálne vlastnosti. Trstinový cukor nám poslúži na odstránenie odumretých buniek a vyhladenie povrchu pier.


Extra panenský olivový olej obsahuje vitamín E a mastné kyseliny, pokožku hydratuje, zvláčňuje, stimuluje proces jej obnovy a predchádza tak starnutiu a vzniku vrások. 


Gél z Aloe Vera obsahuje okolo 200 účinných látok ako rôzne vitamíny, aminokyseliny, minerály a enzýmy. Na pokožku má hydratačné a upokojujúce účinky a preventívne pôsobí proti oparom. 


Všetky ingrediencie spolu zmiešane do polotekutej pasty. Množstvo vám vydrží na viac použití a v chladničke ho môžete skladovať aj niekoľko dní. 



Hotový peeling stačí jemne vmasírovať do pier a po niekoľkých minútach opláchnuť vlažnou vodou a jemne utrieť. Pery zostanú krásne mäkké, jemné a hladké :)


Nezabudnite pery počas dňa viackrát hydratovať pomocou balzamov na pery, aby vydržali krásne vláčne čo najdlhšie! Moje momentálne najobľúbenejšie sú Bioderma Atoderm Malinová tyčinka na pery a EOS Summer Fruit. 

Chceli by ste v budúcnosti viac DIY tipov? :)

Majte sa krásne a užite si víkend!

8 komentárov:

  1. Přesně takový si dělám, kromě aloe vera, je perfektní :)

    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aloe určite nie je nutné :) Je super, že si ho človek môže prispôsobiť podľa toho, čo má doma!

      Odstrániť
  2. Robievam si podobný :) Skúsila som kupovaný peeling na pery od Alverde a hotová katastrofa :) Ak by ťa to zaujímalo, tak recenzia na neho TU

    OdpovedaťOdstrániť
  3. To je dobrý nápad! :) Ráda bych brzo i vyzkoušela.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. něco podobného jsem zkoušela a bylo to super :-).
    Zvu vás všechny do soutěže, ve které můžete vyhrát den se společností YVES ROCHER, BLOGGERKAMI a přidat se k projektu SÁZEJME PRO PLANETU, díky kterému spolu zasadíme stromečky pro výrobu produktů značky YR a pro záchranu přírody :-)!

    OdpovedaťOdstrániť