pondelok 14. mája 2018

Nemecko - Rakúsko: Plansee, Königsee, Neuschwanstein, Hallstatt...

Ahojte! Podľa ohlasov na instagrame viem, že na tento článok veľa z vás čakalo, tak som si povedala, že ho po večeroch popri učení na štátnice spíšem a prinesiem vám tipy na skvelé miesta, ak sa vyberiete na výlet do Nemecka a Rakúska!


Na začiatok vás určite bude zaujímať, kde sme boli ubytovaní. Na výlety sme vyrážali vždy z Mníchova, takže dá sa to naplánovať aj s navštívením tohto mesta alebo si riešiť ubytovanie v blízkosti toho, čo vás najviac zaujme.


V prvý deň sme mali naplánované jazero Plansee (Rakúsko) a zámok Neuschwanstein (Nemecko). Poviem rovno, že naša prvá zastávka na jazere Plansee bola pre mňa asi aj najkrajšia z celého výletu a to sme od nej nemali vôbec také vysoké očakávania! Je to naozaj obrovské jazero a autom sa dá zastaviť takmer všade, takže si ho môžete obzrieť a zísť k nemu z ktorého konca chcete. Okolité hory sú s vodou v krásnom kontraste a určite odídete s nádhernými zábermi. A čo je najlepšie, bolo tam minimálne množstvo ľudí!







Ďalšou zastávkou bol hrad Neuschwanstein, ktorý, ako asi viete, služil ako predloha známeho hradu z Disney rozprávok. Okolo areálu sú možnosti parkovania a k samotnému zámku potom vedie kratšia prechádzka do kopca. Dostať sa k nemu môžete úplne blízko, ale na to, aby ste si ho odfotili a videli ho ako celok z diaľky, si vystojíte celkom dlhý rad na menší most, na ktorom je regulovaný príchod a odchod, aby sa tam nenakopilo naraz príliš veľa ľudí. To je určite opodstatnené, keďže samotný most bol celkom labilný. Každopádne, keď už tam človek je, tak rad sa určite vystáť oplatí a ten výhľad za to stojí :)



Víkend sme trávili v Mníchove, keďže hlásli horšie počasie. Z podnikov, ktoré sme navštívili, odporúčam Ladencafe Marais, Kaisergarten, Cotidiano a typicky bavorský Hofbräuhaus. A ak máte radi umenie a hlavne impresionizmus, určite choďte do Alte Pinakothek. Nájdete tam napríklad slávne Slnečnice od Vincent von Gogh.


V pondelok sme sa vybrali na druhý výlet, ktorý bol už ukončený návratom do Prahy. Prvou zastávkou bolo Königsee, ktoré je určite frekventovanejšie navštevované ako vyššie spomínané Plansee a turistov tu už bolo celkom dosť. Zaujímavou atrakciou tohto jazera je plavba loďou, ktorá vás odvezie na druhý breh, kde sa môžete poprechádzať a pokochať sa do sýtosti prírodou. Keď sa rozhodnete ísť naspäť, tak nasadnete na ktorúkoľvek loď, ktorá bude odchádzať. Vyrážali asi každú pol hodinu, takže to vôbec nebol problém. Je tam aj reštaurácia, takže si k úžasnej panoráme môžete vychutnať aj kávu, pivo alebo napríklad praclík :)







Poslednou zastávkou bola rakúska dedinka Hallstatt, ktorá je určite jedna z najfotogenickejších, ktoré môžete navštíviť. Turistov tam nájdete taktiež dosť a myslím, že celoročne, takže s tým treba rátať a nenechať sa odradiť. Samotná dedinka aj okolie je krásne, ale po tej instagramovej masáži z každej strany som predsa len čakala možno o kúsoček viac. Alebo je to spôsobené tým, že sme toho počas celého pobytu videli toľko, že ma to už nedokázalo ohúriť tak, ako keby ideme cielene len na toto miesto :)





Navštívli ste niektoré zo spomínaných miest alebo sa ešte len chystáte?

Dajte mi vedieť v komentároch!

Majte sa krásne!

9 komentárov:

  1. Wow, tak tohle je opravdu nádhera. Ještě nikdy jsem tam nebyla. Jezero, zámek a ty hory v pozadí jsou fakt moc krásné. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sú to nádherné miesta a určite sa oplatí naplánovať si do tejto oblasti výlet :)

      Odstrániť
  2. ach,to je nádhera! :) už na Instagrame som obdivovala nádherné fotky, tak som rada že si spísala k nim aj článok :)
    MakeupbyVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! No ťažko sa mi fotky vyberali aj do tohto článku, lebo ich je odtiaľ pekných toľko!! :D

      Odstrániť
  3. Páni, to je vážně nádhera! To jezero je neuvěřitelné:).
    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Fakt nádherně to tam vypadá! :) Pěkné fotečky!
    Lola-J.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! Tam by človek naozaj mohol tráviť v okolí celé dni a nemal by dosť :))

      Odstrániť