streda 12. mája 2021

Ako využiť smaragdovú farbu v interiéri - zariaďovanie spálne

Ahojte! Od dôb covidu trávime takmer všetci doma podstatne viac času než predtým a máme preto aj viac času naše príbytky zvelaďovať :) My sme už v prvej karanténe začali veľa vecí triediť, vyraďovať, premiestňovať, opravovať... Skrátka venovať sa v byte veciam a činnostiam, na ktoré predtým nebol čas alebo chuť. A keďže aktuálne je na rade vylepšovanie spálne, rozhodla som sa pripraviť článok s inšpiráciou na interiérové doplnky, ktoré sú práve pre spálňu našimi favoritmi!

Základ spálne máme momentálne v šedých farbách v kombinácii so svetlým drevom. Chýbali nám ale doplnky, ktoré by izbu viac zútulnili a dodali jej väčší šmrnc. Primárne sme hľadali farbu, ktorá by už k použitým farbám pasovala a pekne ju dopĺňala. Výber padol napokon na smaragdovo zelenú, ktorú všeobecne považujem za jednu z najkrajších a najintenzívnejších farieb!


Pri zariaďovaní alebo akejkoľvek inej kreatívnej činnosti rada vytváram mood boardy, aký vidíte aj vyššie. Človek si tak ľahšie stanoví smer a štýl, ktorý sa mu páči a ktorého sa chce držať. Ak radi tvoríte manuálne, je skvelé si takúto nástenku vytvoriť z výstrižkov z časopisov, vlastných nákresov atď. 

Mne sa veľmi páči kombinácia smaragdovej s prírodnými materiálmi, napríklad suchými kvetmi alebo trávami. Mám rada aj kovové prvky, ktoré sa dajú pekne aplikovať napríklad v podobe vázy. Výrazným smaragdovým prvkom, ktorý bude spálni dominovať, budú závesy, ktoré sme doteraz nemali, ale začínajú mi v izbe chýbať. Našli sme nádherné aj v zamatovej úprave, ktoré práve s kovom vytvárajú krásny kontrast. Ak sa chystáte tiež zariaďovať a nechcete produkty hľadať jednotlivo, odporúčam využiť stránky favi.sk, ktoré fungujú ako vyhľadávač nábytku a doplnkov z rôznych eshopov na jednom mieste.

Keďže naša spálňa ešte nie je pripravená a jednotlivé doplnky sú vo fáze riešenia, tak vám zatiaľ ukážem pár inšpirácií z Pinterestu, z ktorých sme čerpali nápady na interiéry v tejto farebnej kombinácii.





Čo na smaragdovú farbu v interiéri hovoríte vy?

Aké farby preferujete u vás v domácnosti?

Majte sa krásne!

1 komentár:

  1. Tahle barva je úžasná, určitě bych ji jednou chtěla zakomponovat do mého bydlení, no zatím ji nikde nemám. Přijde mi ale fakt krásná, silná a magická :)

    OdpovedaťOdstrániť