utorok 28. decembra 2021

TOP produkty 2021 na tvár, telo a vlasy

Krásny deň vám prajem! Verím, že ste sviatky strávili v zdraví a dobrej nálade. Keďže sa blíži koniec roka, chcela by som sa ohliadnuť za produktami, ktoré som tento rok objavila a obľúbila si ich a taktiež za tými, ktoré používam už dlhodobo a robili mi spoločnosť aj počas tohto roka. Pozrieme sa na produkty na vlasy, tvár aj telo. Tentokrát vám nebudem ukazovať dekoratívnu kozmetiku, lebo v tej sa u mňa počas roka toho veľa nezmenilo a vo väčšine som verná tým istým produktom.


Produkty na vlasy

Na vlasy som vyskúšala počas roka viacero nových značiek a mala som šťastie, lebo väčšina z nich mojim vlasom naozaj sadla.

Urban Alchemy Carbon Detox – šampón a kondicionér s čiernym uhlím, ktorý je skvelý na naozaj dôkladné vyčistenie a odmastenie vlasov. Myslím, že na normálne a rýchlo sa mastiace vlasy je úplne dokonalý, na suchšie vlasy by možno neposkytoval dostatočnú výživu. Mne veľmi vyhovuje a zanecháva vlasy krásne vzdušné! Pripravte sa ale na výraznú nezvyčajnú (možno trochu mentolovú?) vôňu a čiernu farbu oboch produktov.

Original&Mineral - austrálska značka, ktoré spája luxus salónových produtov a prírodné zloženie. V ich portfóliu nájdete okrem klasickej starostlivosti o vlasy aj stylingové produkty podľa najrôznejších požiadaviek vlasov a výsledného efektu. Ja som si veľmi obľúbila šampón a kondicionér z rady Fine Intellect, ktorá je určená na jemné vlasy, ktoré potrebujú dodať objem. Oba produkty fungujú skvele, majú nádhernú vôňu a aj dizajn. Veľmi mi vyhovuje aj sprej pre objem vlasov Atonic, ktorý sa strieka ku korienkom umytých vlasov, ktoré následne upravujete fénom. Vlasy tak získajú väčší objem, ktorý drží aj do druhého dňa.


Z dodatočnej starostlivosti o vlasy som si obľúbila produkt talianskej značky Milk Shake Incredible Milk, ktorý sa nanáša ako nezmývateľná starostlivosť do dĺžok umytých vlasov. Má viacero benefitov a funkcií, spomeniem napríklad ochranu pred tepelnou úpravou, jemnú fixáciu následného stylingu, uhladenie vlasov, zamedzenie krepatenia a štiepenia… A opäť nádherne sladko vonia!

Ikonický olej na vlasy Kerastase Elixir Ultime som mala na pomyselnom zozname už dlho, odkedy mi ho pred pár rokmi odporučila kaderníčka. Je skvelý na finálny styling, keď chcete vlasom dodať lesk a uhladiť ich. Platí pri ňom menej je viac a tak to naozaj s použitým množstvom netreba preháňať, aby ste si vlasy nezaťažili. Páči sa mi aj luxusne vyzerajúci sklenený obal s pumpičkou a krásna elegantná vôňa. 


Produkty na telo

Značka francúzskej prírodnej kozmetiky L'Occitane prišla tento rok s novinkou a tou je možnosť plnenia určitých produktov do vlastných nádob, prípadne krásnych hliníkových znovupoužiteľných flakónov, ktorý som si vybrala aj ja a naplnila ho mandľovým sprchovým olejom. Nádherne jemne vonia, pri používaní vytvára len jemnú krémovú penu a pokožku vyživuje, takže ak nemáte v obľube krémovanie po sprche, tento olej urobí službu za vás.


Weleda prišla tento rok s viacerými skvelými novinkami a medzi nimi bola aj kolekcia sprchových gélov a telových mliek. Oboje som si veľmi obľúbilaa, ale do tohto výberu som zaradila práve telové mlieko, pretože od kedy som ich vyskúšala, tak ich používam nonstop. Toto konkrétne je spevňujúce s granátovým jablkom, ale v ponuke je napríklad aj citrusové, rakytníkové, bez parfemácie pre citlivú pokožku a dokonca aj ikonický Skin Food vo forme telového mlieka! Všetky sa ľahko nanášajú a veľmi rýchlo vstrebávajú a pokožku krásne hydratujú. 

Deodoranty

Tento rok som sa rozhodla klasické antiperspiranty obmedziť na minimum a používať hlavne prírodné deodoranty. Nájsť taký, ktorý ale naozaj niečo vydrží a jeho používanie je efektívne a praktické nie je úplne jednoduché. Zo všetkých, ktoré som vyskúšala, mi zatiaľ najviac vyhovuje:


Lush Dirty – práškový deodorant (aplikácia je trošku nepraktická, najprv nasypať do dlane, potom aplikovať), ktorý má príjemnú sviežu unisex vôňu a na bežné dni mi svojou funkciou postačuje. Navyše ani pri častom používaní z neho veľa neubúda, takže vám vydrží dlho.

Ben&Anna – nemecká značka vyrabájucá veganskú prírodnú kozmetiku navyše v bezplastových obaloch. Tento deodorant je vo forme tuhej tyčinky a po priložení na pokožku treba pár sekúnd počkať, kým povolí, potom sa ľahšie aplikuje. Výdrž má pre mňa o trochu lepšiu než Lush, ale používam ho len posledné mesiace, takže uvidíme, ako obstojí v teplejších mesiacoch. 

Produkty do kúpeľa

S prichádzajúcimi chladnejšími mesiacmi je horúca vaňa niečo, na čo sa vždy veľmi teším a preto si dávam záležať aj na tom, čím si tento zážitok vylepším.

Kneipp soli do kúpeľa sú podľa mňa z bežne dostupných tie najlepšie a najkvalitnejšie. Získavajú sa z poslednej soľnej panvy v Európe, konkrétne v nemeckom Luisenhall, preto sú bohaté na stopové prvky a minerály. Okrem toho jednotlivé varianty sú obohatené o rôzne rastlinné oleje a extrakty, takže pomáhajú od bolesti svalov, uľavujú od stresu alebo upokojujú pred spánkom. Kúpiť si ich môžete v takomto väčšom balení alebo na skúšku v menšom sáčiku cca na dve použitia.


Lush a ich bomby a peny do kúpeľa sú najlepšou voľbou, ak chcete vo vani niečo viac fancy. Druhy, vône a efekty od výmyslu sveta a zážitok z kúpania zaručený. Na fotke je pena do kúpeľa Sleepy, ktorá je na viac použití a obsahuje vôňu, ktorá vás pomôže pripraviť na spánok (z tejto rady je skvelé aj masážitko!)

Krémy na tvár

V tejto oblasti som niektorým produktom zostala verná z predchádzajúcich rokov, ale vyskúšala som aj pár nových, ktoré stoja za zmienku. 


Od španielskej značky prírodnej kozmetiky Salad Code som vyskúšala krém s obsahom avokáda, zeleného čaju a kelu. Má zaujímavú, pomerne riedku konzistenciu, vďaka ktorej sa veľmi rýchlo vstrebáva a pleť jemne zmatňuje, takže bude vhodný aj pre mastnejšiu pleť. Ja som si ho obľúbila používať ráno pod makeup. 

Dr. Jart+ Ceramidin je skvelý hutnejší krém s obsahom ceramidov, ktorý úžasne hydratuje a dá dokopy aj veľmi suchú pokožku. Na noc je to môj najobľúbenejší krém už niekoľko rokov.

Weleda Skin Food Light je už klasika, odľahčená verzia klasického Skin Food krému, ktorú používam rada pri líčení klientiek. Dobre hydratuje, pokožke dodáva jemný glowy efekt, ale nezanecháva mastný film. Použiť ho môžete nie len na tvár, ale aj na ruky alebo celé telo.

La Roche-Posay Toleriane Ultra Crème/ Ultra Nuit je denná a nočná starostlivosť aj pre tú najcitlivejšiu pleť. Krémy nie sú parfumované, dávkujú sa hygienicky pomocou pumpičky a pleť veľmi dobre upokojujú a znižujú začervenanie. Denný krém je paradoxne hutnejší než nočný, ktorý je naopak krémovo-gélovej konzistencie a hydratuje, podľa mňa, o niečo menej, takže si ich zvyknem niekedy prehodiť, podľa aktuálneho stavu mojej pleti.

Doplnková starostlivosť o pleť

Počas roka som si veľmi obľúbila používanie rôznych sér, ktoré aplikujem každé ráno a večer.


Rituals Bakuchiol je prírodná alternatíva retinolu, takže jeho úlohou je hlavne zjednocovať odtieň pokožky a redukovať jemné vrásky. Používa sa pod krém a ja som si obľúbila jeho jemnú olejovú nemastnú konzistenciu a rýchle vstrebávanie.

Sérum od La Roche–Posay z rady Effeclar je určené na problematickú pleť so sklonom k akné. Ja ho používam lokálne hlavne na T-zónu, iba ak má momentálne moja pleť horšie obdobie. Dôležité je potom pleť dobre hydratovať, aby nebola vysušená. Funguje výborne, ak ho aplikujem na noc, tak do rána sú vždy nedokonalosti zmiernené a póry stiahnutejšie.

Pupa Milano Winter Blooming sérum je zo zimnej limitky, takže ak by ste ho chceli vyskúšať, myslím, že teraz je ten správny čas, lebo potom už nebude (aktuálne majú kolekciu Winter Blooming aj v zľave). Sérum s obsahom ružovej vody a kyseliny hyalurónovej pleť hydratuje a zjemňuje. Má gélovú konzistenciu a okamžite sa vstrebáva. Obľúbila som si jeho použitie ráno ešte na vlhkú pokožku pred aplikáciou krému.

Keď som spomenula vlhkú pokožku, na jej navlhčenie pred sérom používam toner v aplikátore Reclar Ion Mist, ktorý funguje na báze ionizácie a má ten najjemnejší rozprašovač, ktorý po stlačení pár sekúnd rozprašuje toner a vy len držíte prístroj asi 15 cm od tváre a jemným pohybom si ho aplikujete na celú tvár. Naplniť ho môžete akýmkoľvek tonerom, ale ja zatiaľ používam originál toner Reclar Camelia.

K starostlivosti o pleť patrí samozrejme aj SPF ochrana. Ja som do tohto roku používala krémy, ktoré obsahovali priamo SPF faktor a samostatnému spfku som sa vyhýbala, pretože som nechcela robiť krok “navyše”. Odkedy som ale vyskúšala La Roche-Posay Shaka Fluid s SPF 50, tak som si na to už tak zvykla, že si hovorím, prečo som sa tomu tak dlho vyhýbala. Ak máte spfko zvlášť, tak máte úplnú voľnosť v základnom dennom kréme a nemusíte hľadať len tie, ktoré majú dostatočnú slnečnú ochranu. 


Shaka Fluid je naozaj fluidné, tekuté mliečko, ktoré sa rýchlo vstrebe a pleť ochraňuje bez mastného alebo bieleho filmu na pokožke. Vhodné je aj pod makeup.

Aké produkty ste si najviac obľúbili počas roka vy?

Vyskúšali ste niektoré z mojich obľúbencov?

Majte sa krásne!

3 komentáre:

  1. Zaujimavé top produkty niektoré z ních vôbec nepoznám :) kneipp chcem tiež niečo vyskúšať do kúpeľa

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Všetko to vyzerá veľmi dobre. :) Super článok aj tipy.

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť