pondelok 29. októbra 2018

Rozprávková jeseň/ Průhonický park

Ahojte! Jeseň je obdobie, na ktoré sa, aspoň v mojom okolí, teší väčšina ľudí. A potom tak rýchlo ubehne! Teda nie celkovo, ale tá krásna teplá jeseň, ktorá je ideálna na výlety, prechádzky a nasávanie atmosféry trvá väčšinou naozaj krátko. O to viac sa teším, že sme ju ešte stihli a urobili si jeden menší výlet, z ktorého vám dnes ukážem fotky! A samozrejme dúfam, že sa nám babie leto ešte na pár dní vráti, ale podľa predpovedí vyzerá, že čoskoro!


Průhonický park sa rozprestiera v okolí Průhonického zámku, takže prechádzku viete spojiť aj s prehliadkou interiéru. Celý komplex je zaradený do zoznamu UNESCO, takže sa jedná naozaj o výnimočnú pamiatku (mňa zaujali Průhonice hlavne na profile cestujzamenej, krásne fotky, odporúčam!) Ak čakáte park, ako každý iný, ktorý máte za chvíľku prejdený, tak tento vás určite prekvapí. S rozlohou 250 ha sa jedná o naozaj veľkú plochu, v ktorej sú k dispozícií až 3 rôzne trasy (2, 4 a 6 hodín) rozdelené farebne podľa dĺžky (odporúčam si zobrať pri vstupe mapu).


Vstupné, otváracie hodiny, doprava

Vstupné do areálu stojí 80 Kč, zľavnené pre seniorov a študentov do 26 rokov 50 Kč, deti do 6 rokov majú vstup zdarma. V tomto období (november, december, január, február) je areál otvorený od 8:00 do 17:00, logicky podľa toho, kedy je ešte svetlo. Čo sa týka dopravy, k zámku a parku sa dostanete ako autom, tak aj pomocou mhd. My sme zvolili druhú možnosť a išli sme metrom linkou C na zastávku Opatov a následne prestúpili na autobus číslo 363 a doviezli sa na zastávku Průhonice. Odtiaľ je vstup vzdialený už len pár metrov.



Z troch ponúkaných trás sme si zvolili tú najkratšiu, ale aj počas nej sme videli naozaj krásne cestičky a zákutia. V teplejšom období sa tam ale určite ešte vrátime a vyčleníme si na výlet viac času, aby sme videli, čo sa skrýva aj vo vzdialenejších častiach. Keďže je Průhonický park naozaj veľký, tak sa vám nestane, že sa budete potkýnať o ďalších ľudí. Aj keď ich tam môže byť dosť, celkovo sa to v priestore rovnomerne rozptýli, takže ak si tam aj naplánujete fotenie, tak ako my, nebudú vám príliš zavadzať.



Čo sa týka týchto fotiek, má ich na svedomí šikovný David, ktorého môžete sledovať na jeho instagrame TU :) A ak by vás prekvapilo, že som na fotkách len v šatách, tak nebojte, mali sme asi 18 stupňov, na slniečku bolo príjemne teplo a bola som takto len pár minút :))

Poznáte Průhonice?

Aké jesenné výlety ste podnikli vy?

Majte sa krásne!

6 komentárov:

  1. Zámek i park je krásný, ale ty fotky s tebou jsou nádherné.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nikdy jsem tam nebyla a celkově poslední dobou moc výletů nepodnikám. Tobě to ale moc sluší, v kombinaci s bundičkou je to fakt pecka :)

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niekedy si aspoň taký malý výlet treba dopriať a načerpať energiu :) Ďakujem!

      Odstrániť