sobota 16. januára 2021

Natasha Denona Mini Zendo Palette - recenzia

Krásny deň vám prajem! Recenzia paletky očných tieňov tu nebola poriadne dlho a dôvod je jednoduchý. Dlhú dobu som si totiž žiadnu paletku nekúpila, pretože som sa primárne snažila používať tie, čo mám a nezahlcovať sa novou a novou kozmetikou. Druhým dôvodom je enormné množstvo vznikajúcich paletiek všetkých možných značiek. Človek tak ľahko stratí prehľad, keď je zahltený neustálymi novinkami. Ja osobne si kupujem novú paletku (myslím tým paletky drahších značiek, nie drogériu, tam si očné tiene všeobecne nekupujem), až keď o nej dlhšie premýšľam a mám čas na to zistiť, či ju naozaj chcem a využijem. Preto trend predstavovania stále nových paletiek na mňa pôsobí práve opačne a žiadna ma nedokáže zaujať na dlhšiu dobu.

A čím ma teda zaujala práve táto? V tomto prípade nešlo ani tak o konkrétnu paletku/odtiene, ale o samotnú značku Natasha Denona, ktorá nesie meno po vizážistke, ktorá ju založila. Jej očné tiene som prvýkrát zahliadla už pred pár rokmi a fascinovali ma tutoriály, ktoré pomocou nich vytvárala. Boli výrazné, metalické, originálne. Ceny jej očných tieňov boli ale extrémne vysoké a tak som si na nejaký čas nechala zájsť chuť. No a potom prišla s týmito "mini" paletkami, ktoré obsahujú vždy päť očných tieňov v menších veľkostiach a tým pádom aj za oveľa prijateľnejšiu cenu. Stačilo teda už len vybrať tú najlepšiu farebnú kombináciu!

Všetky Natasha Denona mini paletky majú podľa mňa nositeľné odtiene, ale vždy sú doplnené zaujímavými farbami, ktoré ich robia originálnymi. Páčilo sa mi viacero verzií, ale nakoniec som sa rozhodla pre Natasha Denona Mini Zendo Palette, ktorá sa objavila v minuloročnej sviatočnej kolekcii, ale mala by byť v stálej ponuke.

Paletka má pevný kvalitný obal v rosegold farbe a obsahuje päť tieňov, z toho dva matné a tri metalické. Odtiene nesú názvy (od najtmavšieho): Stark, Bare, Stripped, Dazz, Uncovered. Pri tieňoch tejto značky som očakávala výbornú pigmentáciu, jednoduché zapracovávanie a slušnú výdrž. Pigmentácia je naozaj výborná, pri matných aj metalických tieňoch. Jediný odtieň, ktorý v tomto aspekte zaostáva je broskyňový trblietavý odtieň Dazz. O tomto "nedostatku" som vedela dopredu, spomínal sa vo viacerých recenziách, ale z viacerých zdrojov som sa dozvedela, že pravdepodobne má byť o niečo transparentnejší než zvyšné dva metalické tiene a jeho využitie je skôr ako topper alebo rozjasnenie kútika, než plne pigmentovaný očný tieň. Ja by som ho pokojne s plnou pigmentáciou privítala, ale keďže som o tom vedela dopredu, nepovažujem to za mínus. 


 

Ostatné dva metalické tiene sú pri nanášaní prstom až maslovej konzistencie a intenzita sa super prenáša aj na viečko. Matné tiene sú taktiež výborne pigmentované, ale oproti metalickým maličko prášia. Na kombinácii týchto odtieňov sa mi páči, že s nimi vytvoríte teplé aj studené líčenie, výrazné aj jemné.  Tiene sa na viečku jednoducho blendujú, nefľakatia a neopadávajú. Určite pripravím aj samostatný článok, kde si ukážeme viacero typov líčení, ktoré s touto paletkou zvládnete. 

Kúpu hodnotím zatiaľ určite kladne, ak chcete vyskúšať tiene najlepšej kvality a za prijateľnú cenu, tieto mini paletky sú ideálna voľba. Ja mám svoju paletku z českej Sephory, ktorá zasiela aj na Slovensko.

Mali ste už možnosť skúsiť produkty Natasha Denona?

Zaujala vás táto paletka?

Majte sa krásne!

9 komentárov:

  1. Jejich pigmentace vypadá fakt dobře. :) A složení barev taky lákavé, takové barvičky mám nejraději. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zloženie farieb je naozaj veľmi pekné, nositeľné a pritom to nie je nuda :)

      Odstrániť
  2. Tuto značku vůbec neznám, nicméně paletka vypadá dobře.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. veľmi pekné odtiene a vyzerajú aj veľmi pekne pigmentované..priznám sa vôbec som o tejto značke ešte nepočula :) kde sa dá tento skvost kúpiť? :) a presne ako píšeš, tiež som si dlho žiadnu paletku nekúpila, až teraz nedávno jednu po dlhej dobe, keďže to vyrábajú ako rožky..človek sa už v tom stráca..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede

    1. Ja som kupovala v českej Sephore, u nás je dostupná tiež cez ich eshop :)) presne, je toho až moc, takže to má na mňa opačný efekt 😅

      Odstrániť