streda 17. februára 2021

Youth to the People Superfood Cleanser

Krásny deň vám prajem! Dnešný článok som sa rozhodla venovať recenzii na jeden veľmi obľúbený skin care produkt, konkrétne čistiaci gél americkej značky Youth to the People. Už samotný názov produktu Superfood Cleanser naznačuje, že by sa malo jednať o skvelé zloženie a benefity pre pleť. Čo sľubuje a čo aj naozaj spĺňa? Pozrieme sa na to spoločne!

Gél je podľa oficiálneho popisu veganský, plný vitamínov C, E, K a antioxidantov z kelu, špenátu a zeleného čaju. Vhodný by mal byť pre všetky typy pleti, nevysušovať, jemne odstraňovať makeup aj nečistoty a uvoľnovať upchaté póry. 

A aké sú benefity jednotlivých zložiek?

Kel: je bohatý na fytonutrienty (látky, ktoré rastlinu chránia pred škodcami, chorobami, nepriaznivými podmienkami) a vitamíny C, E, K.

Špenát: dokáže pokožku zvlhčiť a prirodzene chladí.

Zelený čaj: pôsobí protizápalovo a obsahuje esenciálne mastné kyseliny.

Začneme od samotného balenia. To je presne podľa môjho gusta. Sklenený minimalistický flakón a v ňom jemne zelený gél. Uznávam, že samotný produkt v kúpeľni naozaj vyniká a pôsobí presne tak, ako má. Čisto a lákavo. Po vybalení z krabičky je zatvorený šrobovacím vrchnákom, ktorý pred začiatkom používania vymeníte za pumpičku, ktorá je v balení. 

Vôňa je pre mňa pri skincare produktoch dôležitá. Nemám rada, ak produkty vôňajú príliš silno a "umelo". Omnoho viac sa mi pozdávajú vôňe jemné, čisté, prírodné. Youth to the People Superfood Cleanser vonia tak, ako by ste podľa vzhľadu a zložiek čakali. Sviežo, rastlinne, možno trochu "zeleninovo", ale v tom dobrom slova zmysle. Je to vôňa, ktorá vás prekvapí príjemne, nie naopak.

Konzistencia je hustejší gél. Ja si nanášam každý večer jedno stlačenie na navlhčené Foreo (kompletná recenzia Forea v tomto článku) a následne minútu čistím tvár. Myslím, že pri týchto drahších čistiacich produktoch s prospešnými ingredienciami je dobré dať si záležať, aby trvalo čistenie aspoň 30 sekúnd a obsiahnuté látky mali čas pôsobiť a neboli hneď z tváre opláchnuté. V oficiálnom popise som sa dočítala, že gélom je možné tvár aj odličovať, pričom sa vtedy najprv vmasíruje do suchej pleti aby rozpustil makeup a voda sa pridáva až dodatočne. Ja tvár odličujem najprv olejom a čistím týmto gélom až v druhom kroku, takže ho používam klasicky na navlhčenú pleť.

A ako mi vyhovuje? Pleť čistí dôkladne (na tom má ale zásluhu určite aj Foreo), nedráždi, pokožka je po použití naozaj jemná. Ale aj napriek tomu, že uvádzajú, že nevysušuje, tak treba myslieť na to, že je to gél, takže ak máte naozaj suchú pleť, je lepšie voliť čistiace mlieka/balzamy, ktoré majú v povahe pleť vo väčšej miere hydratovať. Gél bude oproti nim vždy jemne sťahovať a je vhodný skôr na normálnu/zmiešanú/mastnú pleť. 

Celkovo ho hodnotím kladne, pokojne by som si zaobstarala ďalšie balenie (ale ako sa poznám, vyskúšam skôr niečo nové). Je to produkt, ktorý poteší aj svojím prevedením a vzhľadom, ale viete ho nahradiť aj lacnejšou variantou, takže je na vás, či v tejto oblasti chcete zainvestovať trošku navyše :) Ja by som v budúcnosti rada vyskúšala od Youth to the People ich exfoliačné tonikum s kombuchou. Značka je u nás dostupná v Sephora (eshop odosiela aj na Slovensko) .

Poznáte túto značku?

Aké produkty na čistenie tváre používate vy?

Majte sa krásne!

2 komentáre:

  1. Tak značku vidím úplně poprvé :) koukni se ještě na ní a zkusím kdyžtak vyzkoušet vypadá totiž zajímavě. :) perfektní článek, povedl se ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! Pre mňa bola donedávna tiež neznámou, ale po tomto produkte sa určite pozriem aj na ďalšie :)

      Odstrániť