piatok 28. augusta 2015

Oscar de la Renta FLOR

Ahojte! Určite mi dáte za pravdu, že opísať niekomu inému vôňu bez toho, aby ju mohol vyskúšať, je naozaj veľmi ťažké. Každý totiž cíti jednotlivé zložky odlišne, takže názor je vždy subjektívny. Ponuke na vyskúšanie vône Oscar de la Renta FLOR som ale neodolala, tak dúfam, že vám ju priblížim čo najlepšie!

Pri jednotlivých návrhároch a značkách ma vždy zaujíma história ich vzniku a tvorby a keďže sa mi toto meno spájalo doteraz len s krásnymi dámskymi šatami, tak som hľadala na internete ďalšie informácie, aby som bola zas o niečo múdrejšia :) Oscar de la Renta sa narodil v Dominikánskej republike a v 18-tich rokoch odišiel študovať maľbu do Madridu. Za krátky čas sa dostal k móde a začal sa naplno venovať návrhárstvu. Vo svojom živote spolupracoval s Lanvin, Elizabeth Arden, Dior či Balmain. Prvá vôňa Oscar de la Renta vznikla v roku 1977. Postupne prichádzali pod touto značkou na trh aj ďalšie vône a tou úplne najnovšou je práve Oscar de la Renta FLOR.

Vôňa Oscar de la Renta FLOR má jednoduchý flakón (presne taký, ako prvá ikonická vôňa tejto značky), zdobený len bielym názvom a kvetom. Krásnym detailom je názov značky na vrchnáku vône. Keďže samotná vôňa má ružovú farbu, tak spolu s flakónom vyzerá veľmi jemne a žensky. Zloženie obsahuje v hlave liči, neroli, brečtan, v srdci mango, jasmín, pivoňku a v základe kasiu, tonku a pižmo. Na prvé ovoňanie by som ju hneď zaradila medzi kvetinové vône, ale postupne ako sa rozvíja, cítim aj jej ovocné zložky. Celkovo ale pôsobí veľmi sviežo a nenásilne. Určite je vhodná na každodenné nosenie a nie len na večerné príležitosti. Jedná sa o parfémovú vodu, takže výdrž je pomerne slušná, ale aj tak odporúčam mať ju počas dňa so sebou :) Vôňu zoženiete v predajniach Douglas v ČR a na Slovensku bude dostupná v predajniach sieti Marionnaud.






Poznáte vône tejto značky?

Aká je vaša obľúbená vôňa/parfém? 


2 komentáre:

  1. Soudě dle flakonku to bude pecka! Musím přivonět, až někam půjdu. ;)

    Have a wonderful weekend!
    With love,
    Suzy ♥

    THE KAWAII PLANET

    OdpovedaťOdstrániť