utorok 24. októbra 2017

LONDÝN!

Ahojte! Aj keď mám ešte resty z predošlých výletov (Bordeaux, Budapešť), tak som sa napokon rozhodla po dlhej dobe pre pokračovanie mojich cestovateľských postov práve s Londýnom, ktorý som navštívila len nedávno, avšak natoľko som sa doňho zamilovala, že mi nedá nepodeliť sa s vami o tipy na super miesta, kým ich mám ešte živo v pamäti.


Celý môj výlet som mala naplánovaný na predĺžený víkend. Letela som z pražského letiska už v piatok o 6:40 a v Londýne som vďaka posune času pristála už niečo po pol 8. Z letiska Stansted (kam lieta Ryanair) som sa presunula autobusom na Liverpool Street, kde ma už čakala úžasná Monika! Určite ju niektoré z vás budú poznať, kým ešte žila na Slovensku, tak sa aktívne venovala svojmu beauty blogu a okrem toho je aj šikovná vizážistka. Ja som veľmi rada, že si našla na mňa čas a že sme sa asi po roku a pol mohli znova vidieť.


Navštívili sme krásnu kaviareň-pražiareň, Ozone Coffe Roasters London, kde ste mohli vidieť praženie kávy priamo pred vašimi očami a pritom si dať skvelú kávu a ten najlepší banana bread s arašidovým maslom, aký som kedy jedla!



Ďalej sme navštívili Tate Modern, čiže múzeum moderného umenia a aj keď sa v umení úprimne veľmi nevyznám a neviem ho do hĺbky analyzovať, tak na mňa múzeum veľmi zapôsobilo a odporúčam ho navštíviť. Pokračovali sme prechádzkou popri Temži, až sme sa dostali k Borough marketu, na ktorom o úžasný streetfood nie je núdza. U nás to vyhrali phad thai, ktoré sme si zjedli, ako sa na pravý londýnsky streetfood patrí, na obrubníku na zemi :)












Potom som už išla za mojou spolužiačkou z výšky, ktorá je v Londýne na praxi a deň sme ukončili na večeri s dobrým vínom. Nasledujúci deň sme mali pestrý program, keďže som z Londýna chcela stihnúť čo najviac, ale zároveň nechodiť len po klasických turistických miestach. A ako lepšie začať deň, než sladkým brunchom? Coppa Club určite odporúčam, veľmi príjemná a priateľská obsluha, krásne prostredie a výborné jedlo.






Miesto, ktoré som chcela veľmi navštíviť, bol Camden Market. A naozaj ma nesklamal! Tešila som sa hlavne na vintage shopy, ktorých je tu celkom dosť, ale treba rátať aj s vyššími cenami. Ja som si ale predsa len odniesla denimové šortky Levis, aké som chcela už veľmi dlho a mám z nich obrovskú radosť, pretože mi sadli ako uliate! Samozrejme sme si tam rovno dali aj výborné jedlo a celý večer zakončili na párty, na ktorú sa mne osobne vôbec nechcelo, ale nakoniec, ako to tak býva, bolo naozaj dobre.



Hlavným bodom našej nedele bol Notting Hill, ktorý som nakázala Janke zahrnúť do programu, pretože na všetkých fotkách vyzeral úplne rozprávkovo a musela som vidieť všetky tie domčeky a ulice v pastelových farbách na vlastné oči! Deň sme taktiež začali brunchom vo Farm Girl, čo je super cute podnik, ale počkali sme si v rade aj 3/4 hodinu, čiže zjavne sa nepáčil len nám :)) Takto posilnené sme si ale Notting Hill naozaj užili a určite splnil moje očakávania! Veď sa pozrite sami, fotky hovoria za všetko.











Kto ma pozná, vie, že milujem parky a každý kúsok prírody vo veľkých mestách. A tak naše ďalšie kroky smerovali do Hyde Parku a Kensingtonských záhrad. Keďže nám úžasne vyšlo počasie, tak sme mali jesennú prechádzku ako z rozprávky!





Londýn ma celkovo veľmi pozitívne prekvapil a určite sa budem snažiť, aby som sa tam ešte vrátila. Odporúčam pochodiť všetky miesta, ktoré som spomínala. Mňa klasiky ako London Eye a Big Ben (ktorý je aj tak momentálne z 80% za lešením) veľmi nezaujali, ale atmosféra mesta naopak určite áno. Budem rada, ak mi napíšete, či ste už toto mesto navštívili a ak áno, aké sú vaše najobľúbenejšie londýnske miesta a zákutia!


Teším sa na vaše komentáre a majte sa krásne!

9 komentárov:

  1. Londýn je úžasné a nádherné mesto, bola som tam vo februári a taktiež som sa úplne zamilovala. Za týždeň sme pobehali všetko, čo sa dalo a mne sa dokonca veľmi páčilo Londýnske oko z ktorého je neskutočne krásny výhľad. :) Inak úplne nádherne fotky je vidieť, že si si to užila. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne, je to naozaj fotogenické mesto :)) Výhľad z London Eye musí byť super, to nepochybujem!

      Odstrániť
  2. Fotky se mi moc líbí. Jen tedy nevím, jak to souvisí s tím Dodolandem. Až na ten závěr s jednou větou. :D Zajímavé pojetí, to každopádně, upřímě si myslím, že se článek umístí. Celkově se mi to prostě líbí. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nadherne fotky z ktorych ide super atmosfera, vidno, ze si si to tam naozaj uzila. A tie pastelove domceky su mega 😍😍

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Luci! To teda užila, bolo perfektne :)) A tie domčeky boli rozkošné, jeden ružový by som hneď brala :D

      Odstrániť
  4. ja som bola taká prekvapená keď som videla, že ste tam s Monikou :) pamätám si ju ešte z prvého blogovania :) inak fotky nádherné! máme ti čo závidieť ;)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno áno, my sme aj hovorili, že keď nás niektorí ľudia spolu uvidia, tak sa budú čudovať, že čo to tam robíme :D A ďakujem!

      Odstrániť