nedeľa 18. augusta 2019

Univerzálny krém - Weleda Skin Food Original

Každý to má s kosmetikou a vzťahom k nej inak. Niekto si rád zaobstará špeciálne produkty pre jednotlivé oblasti v líčení alebo starostlivosti o pleť a niekto sa naopak poteší, ak nájde produkt, ktorý vie využiť na viacero spôsobov a tým mu odpadne práca s pobehovaním po drogérii alebo parfumérií a zháňaním všetkého, čo jeho pleť vyžaduje.

Ja spadám skôr do prvej kategórie a vždy som rada skúšala produkty na všetko možné aj nemožné, aj keď v poslednej dobe na sebe pozorujem, že ak mi niečo sedí, tak ďalšie novinky už vyhľadávam zriedka a rada ostanem nejakú dobu verná tomu, čo som si obľúbila.


Produkt, o ktorom dnes bude reč, tak poteší zástancov oboch kategórií a bude len na vás, ktoré z jeho možných použití sa vám zapáči najviac.

Rada Weleda Skin Food je klasika a kozmetická stálica, takže predpokladám, že ste o nej už čo to počuli. Len pre krátke zopakovanie krém Skin Food je na trhu už viac ako 90 rokov a obsahuje rastlinné výťažky, ktoré pomáhajú zjemňovať a regenerovať hlavne suchú pokožku. Konzistenciou sa jedná o svetložltý mastnejší krém s výraznou bylinnou vôňou. Vstrebanie závisí od typu pleti, ale do normálnej až suchej pleti sa vstrebe pomerne rýchlo bez zanechania mastného filmu.


Využitie


Denný krém 

Použitie ako denný krém odporúčam tým z vás, ktoré trpia naozaj suchou pokožkou a aj ráno, prípadne pred aplikáciou makeupu ju musia poriadne premastiť. Pri suchej pokožke sú po aplikácii makeupu častým javom šupinky a práve poriadne hydratačný základ tomu môže zabrániť.


Nočný krém

Vo večernej starostlivosti má podľa mňa tento krém využitie pre širšie spektrum ľudí, keďže na noc je vhodné silnejšie vyživiť aj pokožku, ktorá bežne extrémne suchá nie je.

Lokálne suché miesta

Použitie Skin Food-u na oblasti ako suché lakte, kolená, päty atď. je úplnou samozrejmosťou. Dokáže už po jednom nanesení pokožku upokojiť a výrazne zjemniť a uľavit od nepríjemného pnutia alebo svrbenia.


Krém na ruky

Balenie v tube okrem toho, že je hygienické, je praktické aj na prenášanie, takže môžete Skin Food pohodiť do kabelky a počas dňa ho kedykoľvek použiť aj na ruky.


Pleťová maska

Pri použití krému v úlohe pleťovej masky ho naneste v hrubšej vrstve na pokožku tváre a nechajte pokojne aj 20 minút pôsobiť, podľa toho, koľko máte práve času. Potom nevstrebané zvyšky už len zotrite vatovým tampónom alebo uterákom.

Na vlasy

Ak vás trápia suché alebo krepovité vlasy, tak rozotrite v dlaniach malé množstvo Skin Food krému a naneste ho do dĺžok a najmä končekov vlasov. Získajú lesk a budú menej rozlietané.


V líčení

Posledným bodom, ktorý ma v rámci využia Skin Food krému napadá, je použitie pri líčení. Nie je to úplne typická funkcia krému, ale v kozmetike sa kreativite medze nekladú, takže môžete skúsiť pri "nahom líčení" použiť tento krém v jemnej vrstve na lícne kosti ako rozjasňovač a docieliť tak svieži a šťavnatý vzhľad.

Skin Food rada sa nedávno rozšírila o ďalšie tri produkty, na ktoré si môžete prečítať moju recenziu TU.

Skúšali ste už tento ikonický krém?

Ako ste boli spokojné?

Majte sa krásne!

10 komentárov:

  1. Skin Food je môj záchranca rúk v zime :) Nedám naň dopustiť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To úplne chápem, v zime to dáva rukám zabrať :)

      Odstrániť
  2. Na tento rad kozmetiky počúvam samú chválu, asi na nej niečo bude. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že chvála je v tomto prípade naozaj oprávnená :)

      Odstrániť
  3. Tak o tomhle krému jsem ještě neslyšela, ale vypadá super. Je skvělý, že ho můžeš využít i na vlasy.. :)

    GrünHauz
    Š.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je naozaj univerzálny :) Keď budeš mať možnosť, tak určite vyskúšaj :)

      Odstrániť
  4. zatiaľ som neskúšala, ale mám ho na zozname :)

    WHEN PIGS FLY

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Samozrejme Skin Food original si kupujem každú zimu. Mám veľmi rada tento krém, je fakt super. Aktuálne mám doma celý rad a samozrejme sa mi ako inak veľmi pozdáva. Aj to ich telové maslo je super kúsok. Inak a masku na vlasy si dávaš normálne na mokré vlasy ako kondicionér a potom umyješ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To telové maslo je super výživné! :) A na vlasy používam Skinfood ako výživu do suchých vlasov v malom množstve a potom už neoplachujem :)

      Odstrániť
  6. Skin Food jsem už zkusila a jako krém na ruce je přímo dokonalý. Krásně se vstřebává, takže ho můžu použít kdykoli během dne. Celkem mne zaujala i ta aplikace na vlasy, v zimě mívám od mrazu suché konečky a stále hledám čím je oživit. Vyzkouším a uvidím... :-)

    OdpovedaťOdstrániť