pondelok 15. decembra 2014

Berlin!

Ahojte! Ako som vám spomínala, rozhodla som sa spraviť si výlet do Berlína a stráviť tam 4 dni. Toto mesto som chcela navštíviť už minulý rok, ale bohužiaľ to nevyšlo a tak, keď sa naskytla príležitosť ísť teraz a ešte aj s ubytovaním zadarmo, nemohla som zaváhať :D Išla som s dvoma kamarátkami a na mieste sa už o nás postaral rodený Nemec, ktorého som spoznala na jednej akcii v Bratislave, keď tu bol na výlete... Párty prinesú niekedy lepšie kontakty, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať :D

Cestovali sme autobusom z Bratislavy do Viedne a z Viedne ďalším autobusom do Berlína. Takto vychádzala cesta najlacnejšie - okolo 65 €. Trvá to síce dlho, vyše 10 hodín, ale mali sme každá vlastné dvojsedadlo, takže to nebolo také tragické :) Program sme si rozvrhli nasledovne: v piatok príchod a večer párty, v sobotu nákupy a večer párty vol. 2, v nedeľu pamiatky a v pondelok sa zbaliť, naraňajkovať a ísť domov :) Teším sa, že sme stihli všetko, čo sme chceli a že nám vyšlo aj perfektné počasie. Berlín je skutočne multikultúrne a uvoľnené mesto, čo sa prejavuje hlavne na ľuďoch. Žiadne "klasické" predsudky, napríklad voči obliekaniu, na ktoré sú u nás ľudia bohužiaľ zvyknutí. Hlavne párty boli na úplne inej úrovni a každý si išiel svoje a nestaral sa o okolie, či svojim tancom náhodou nevybočuje zo "štandardu", ktorý vlastne aj tak neexistuje a máme ho mylne zafixovaný v našej hlave. Táto uvoľnenosť je mne osobne veľmi sympatická a je jedným z dôvodov, prečo aj v budúcnosti uvažujem o živote v zahraničí :)

Ak by som mala Berlín porovnať napríklad s Viedňou, ktorú milujem, tak je oproti nej taký industriálny a neupravený (klasické ulice, metro atď., nie okolie pamiatok), ale má to svoje čaro a nijako ma to nerušilo (narozdiel od Paríža). Ak ste ho doteraz nenavštívili, tak určite neváhajte a urobte si výlet, stojí to za to! Ja tam dokonca v lete uvažujem o brigáde... Predsa len, kde je výhodnejšie zlepšiť si nemčinu ako práve tam? :)


































Navštívili ste už Berlín? Alebo sa ešte len chystáte? :)

Majte sa krásne!

16 komentárov:

  1. skvele fotky;) vidim ze jste si to tam uzili:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! To veru áno, budem ešte dlho spomínať :))

      Odstrániť
  2. :) super. raz sa tam snáď tiež dostanem..a ešte do budapešti a ešte..hm. do celého sveta :P

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež mám také celosvetové plány :D Budapešť je tiež veľmi pekná, ale už som tam dlho nebola, tak by to chcelo repete :))

      Odstrániť
  3. jeeminenky, to sú aké krásne fotky! Berlín, Berlín... očakávaj ma ! :D PS: a tebe to na tých fotkách veeľmi sluší :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Berlín bude zas o jednu cudzinku krajší, keď ho navštíviš! :-* A ďakujem! :))

      Odstrániť
  4. Prekrásne fotky!!! :) Musel to byť super výlet :)
    Fashion Passion by Erika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ti veľmi pekne :)) Bol super, ešte lepší než sme čakali :)

      Odstrániť
  5. my sa tam chystáme už asi 2 roky a zatiaľ nič...tak snáď sa už budúci rok pošťastí:), inak krásne fotky!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ho tiež plánovala už dlhšie a vyšlo to až teraz, ale oplatilo sa počkať :) Veď on nikam neutečie :))

      Odstrániť
  6. Asi bych se měla vydat na výlet do Berlína.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Krásné fotky, je vidět, že jste si to užily. Určitě se do Berlína chystám.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Krásne fotky a iste skvelý výlet :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Pekne fotky a pekne mesto. Bola som minulé leto.
    Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
  10. V Berlíne som už bola, ale chcela by som ho navštíviť ešte raz, nakoľko som tam bola len na deň a to si človek až tak neužije, ako keď je tam na dlhšie, ako ste boli vy :) super fotky. Nejaké tipy na obchody?
    theVanda’sDiary

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak, za jeden deň človek toho veľa nestihne, takže určite sa oplatí ísť znova :) Čo sa týka obchodov, tak je to dosť podobné ako u nás... Ak nejdeš kupovať veci, ktoré ti majú vydržať viac sezón, tak určite nakukni aj do Primarku, ja som si tam kúpila krásne náhrdelníky za smiešne ceny :) A z kozmetiky mal super výber Douglas, ktorý je na každom rohu :)

      Odstrániť