štvrtok 12. novembra 2015

Trip to BERLIN

Ahojte! Ako som vám spomínala, minulý týždeň som strávila pár dní v Berlíne a aj keď príchod bol trochu náročnejší, keďže sme sa vrátili v sobotu, v nedeľu som mala narodeniny a teda aj s tým spojenú oslavu a zároveň som sa musela naučiť na dva pondelkové zápočty, tak našťastie všetko dobre dopadlo, včera som ešte dodatočne oslávila narodeniny so spolužiakmi na Beánii farmaceutov a teraz je konečne čas ukázať vám fotky z Berlína a pridať nejaké tipy, kam sa pozrieť a čo nezmeškať :)

Letenky sme si kúpili cez Ryanair, takto priamo sme ich kupovali, aj keď sme išli do Milána a nebol s tým žiaden problém. Prileteli sme na letisko Schönefeld, ktoré je od centra trochu vzdialené, ale priamo pred letiskom je stanica metra a bez problémov sa dostanete, kam potrebujete.


Prvý deň sme prileteli až navečer, takže sme si len odniesli veci a išli sa najesť. Tu spomeniem, že tip na ubytovanie vám bohužial nedám, keďže sme bývali, tak ako aj minulý rok (post TU) u môjho kamaráta, ktorý z Berlína pochádza, takže toto sme neriešili. Najesť sme sa išli do podniku Shiso Burger, na ktorý som čítala dobré ohlasy a musíme potvrdiť, že stojí za to! Chvíľu sme síce museli čakať, kým sa uvoľní miesto, ale určite neľutujeme. Ceny taktiež nie sú nijak extrémne vysoké, takže môžem odporúčať :)


Na druhý deň som objednala cez internet návštevu Bundestagu, ktorú si môžete zajednať online, ale určite to spravte čo najskôr sa dá, pretože termíny sú zabookované niekedy aj dva týždne vopred a ak už ste v Berlíne, tak je škoda toto miesto vynechať. Návšteva je bezplatná, ale pripravte sa na prehliadky ako na letisku. Dávajú si tam na bezpečnosť veľký pozor, ale všetci sú milí a dokonca aj vtipní, takže žiaden nepríjemný zážitok to nebude :) V ponuke je viacero druhov prehliadok, my sme si vybrali návštevu zasadacej miestnosti s následným presunutím na strechu a prehliadkou kupoly. Na tú som sa samozrejme tešila najviac a určite naplnila moje očakávania. Vyzerá to tam krásne, naskytne sa vám super výhľad na mesto, máte možnosť si spraviť zaujímavé fotky a najlepšie je, že vás odtiaľ nikto nevyháňa :) My sme tam boli vyše hodiny a keby som tam ďalšie 2, tak by to asi nikoho nezaujímalo. Cez deň sme sa ešte prešli mestom a večer sme sa poprechádzali popri Berlínskom múre, pri ktorom sa vždy nájdu pouliční hudobníci, ktorí skvelo dotvárajú atmosféru. Deň sme zakončili na párty, ktoré stoja v Berlíne vždy za to! Už minulý rok som tam zažila určite jedny z najlepších párty, na ktorých som zatiaľ bola a inak tomu nebolo ani tento rok!








Tento pán s hracou skrinkou je mimochodom Slovák, spoznala som ho minulý rok a potešilo ma, že som ho tu videla znova! Vďaka potetovanej tvári ho určite ľahko spoznáte a poteší sa, ak sa mu prihovoríte :))




Na tretí deň sme si pripravili jednoduchší program, keďže sme neskoro vstávali a do mesta sme sa dostali až o druhej. Išli sme rovno pozrieť pamätník Holocaustu, prešli sme sa popri rieke Spree a zblízka sme si pozreli aj krásny Berlínsky dóm. Na večeru sme zavítali do JUKI, kde sme si dali kórejské bbq. Ja som niečo takéto jedla prvýkrát, ale aj keď sú chute týchto jedál úplne iné od tých, ktoré bežne poznám, tak to bolo veľmi dobré!









Posledný deň nášho výletu sme sa boli pozrieť na futbal, keďže kamaráti, u ktorých sme bývali, ho vo voľnom čase hrajú :) Potom sme sa už ponáhľali na letisko a aj keď to už vyzeralo, že lietadlo nestihneme, tak nakoniec všetko dobre dopadlo... Trochu adrenalínu nikomu aj tak neuškodí :))





Všetky fotky sú fotené na iPhone, tak prepáčte kvalitu :)

Boli ste už v Berlíne? Alebo to máte v pláne?

A zajtra sa môžete tešiť na jednu bleskovú súťaž!


15 komentárov:

  1. Berlin je u nas na plane velmi dlho, tak dufam, ze sa nam ho raz podari dat bo cestovatelsky wishlist je u nas strasne dlhy :D Inak pekny clanok a inspiracia, ked pojdeme mrknem aj k tebe, aby sme nahodou nieco nevynechali.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čím dlhší, tým lepší, aspoň je z čoho vyberať! :D A ďakujem, si tu vítaná :) ♥

      Odstrániť
  2. Nikde nevidím fotky z Tempelhofu, to je škoda, určitě je to jedno z míst v Berlíně, které by měl každý vidět =)
    Do Berlína se chystáme, chtěli jsme na Vánoce, ale nevyjde to, tak příští rok =)

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bohužiaľ sme ho nestihli, čítala som, že si ho odporúčal, aj som to pôvodne plánovala, ale bohužiaľ to teraz nevyšlo, tak snáď nabudúce :) Budem sa potom tešiť na post na blogu!!

      Odstrániť
  3. Nádherné fotky.. moc vám to sluší.. musel to být úžasný výlet.. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujeme ti krásne, bol to naozaj vydarený výlet :))

      Odstrániť
  4. Odpovede
    1. Ďakujem! Ak bude príležitosť určite choď, je to krásne mesto :)

      Odstrániť
  5. fotky sú aj napriek tomu, že sú z mobilu úžasné! :) skvelý článok, najradšej by som tam išla na výlet ja hneď :))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Krásne fotky :-) Bohužial Berlin som ešte nenavštivila :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ti! <3 Určite raz bude príležitosť :)

      Odstrániť
  7. Úžasný Berlín, plánujeme s drahým (snáď konečne) budúci rok :)
    Owl Heaven

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak držím palce, nech vám vyjde krásny výlet!

      Odstrániť
  8. Fotky jsou krasne, i kdyz mobilu. Docela me prekvapilo, ze muze byt v Berline tak pekne, zajimave..

    OdpovedaťOdstrániť