nedeľa 6. novembra 2016

ARGANEOL - 100% arganový olej z Maroka

Ahojte! O arganovom oleji ste už toho určite čítali veľmi veľa a mnohé z vás s ním máte nepochybne aj vlastné skúsenosti. Ja som arganový olej skúšala doteraz len ako prídavok v určitých prípravkoch, ale nikdy nie v jeho čistej 100% podobe. Až doteraz! Do rúk sa mi dostal čistý, za studena lisovaný, 100% arganový olej ARGANEOL značky Sagrada Natura, ktorá dováža olej priamo zo ženskej manufaktúry v Maroku. Na celú stránku odporúčam pozrieť, okrem kozmetického oleja tam nájdete napríklad aj kulinársky a hlavne veľa užitočných informácii o tom, ako rozoznať kvalitný arganový olej, aké sú možnosti jeho výroby a aj to, na čo všetko ho môžete využiť.


Arganový olej môžete kúpiť v 10, 50 a 100 ml balení. Ja mám stredné 50 ml balenie a myslím si, že ak chcete používať olej každý deň, či už na pleť alebo vlasy, tak je táto veľkosť ideálna. Balenie je z tmavého skla, ktoré je dôležité pre správnu ochranu oleja pred slnkom a obsahuje pipetku, s ktorou môžete olej jednoducho a hygienicky naberať. Vôňa je prírodná, s jemným orieškovým nádychom, čo je práve ukazovateľom čistoty a kvality oleja.  


A ako olej používam ja? Zvykla som si hlavne na aplikáciu na tvár. Každý večer po vyčistení na ešte vlhkú tvár aplikujem pár kvapiek a vmasírujem do pleti. Olej sa rýchlo vstrebáva a nezanechá na pokožke mastný alebo lepivý film. A kedy uvidíte prvé účinky? Hneď nasledujúce ráno! Sama som tomu neverila, ale pleť bola už po prvom prebudení úplne mäkkučká, hladká a pôsobila oddýchnuto, čiže pre mňa je olej jasnou náhradou za nočné krémy. Ďalej ho môžete využiť na vlasy, kde zamedzuje štiepeniu končekov, na nechty, pokožku... Kde len uznáte za vhodné, že potrebuje vaše telo extra výživu a starostlivosť. Za mňa teda tento olej určite odporúčam, na to, že ho používam každý deň, sa míňa veľmi pomaly, takže je to pre mňa investícia, ktorá sa vyplatí a hlavne jeho účinky sú nenahraditeľné. 


Čo vy a arganový olej?

Skúšali ste už?

Majte sa krásne!

8 komentárov:

  1. mne na plet az tak nesadol ale to bolo pred 2 rokmi a od vtedy sa moja plet rapidne zmenila tak ktovie ale na vlasy bol absolutne bozi
    galantosfun

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som ho zatiaľ neskúšala ale zaujímalo by ma, ako by učinkoval na tie rozštiepené končeky vlasov:)

    Saja Frey blog

    OdpovedaťOdstrániť
  3. takto čistý argánový olej nepoužívam..skôr v nejakom produkte, ktorý ho obsahuje :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ešte som čistý argánový nemala, no nalákala si ma na neho :)
    Candy ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ja som si ho doniesla minulý rok z Maroka a používala som ho na telo. Máš pravdu pokožka je po ňom hodvábne jemná:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. S arganovým olejem zkušenosti zatím nemám, ovšem teď by moje pleť potřebovala trochu zmírnit pnutí a místy pocity vysušení, tak bych ho ráda zkusila, zatím testuji avokádový olej :) mezi přípravky s hydratačními účinky mi jen tak něco nesedne.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Arganový olej používám občas na pleť a jinak do vlasů jako masku :)

    BLOG: Kosmetická taštička

    OdpovedaťOdstrániť