nedeľa 24. septembra 2017

Kam v Prahe #1: Kaviarne

Ahojte! Ako pravdepodobne viete, momentálne som už druhý mesiac v Prahe a ďalšie dva tu ešte budem. Preto som sa rozhodla, že vám ukážem v sérii článkov Kam v Prahe vždy to naj z určitej oblasti. Dnes to bude mojich top 5 obľúbených kaviarní. Vždy si objednávam cappuccino, prípadne latte, takže budem vyberať podľa toho, v ktorých kaviarňach mi chutilo najviac a samozrejme do hodnotenia spadá aj personál a prostredie :)

1. EMA espresso bar, Na Florenci 1420/3

Táto kaviareň má v Prahe veľmi dobré meno a nasvedčuje tomu aj množstvo ľudí, ktoré sa v nej zvykne vyskytovať. Napriek tomu sa vám väčšinou podarí uchytiť nejaké voľné miesto, pri ktorom si môžete vychutnať vašu kávu a slnečné lúče, pretože predná strana kaviarne je tvorená obrovskými sklenými tabuľami, takže celý priestor pôsobí presvetlene a príjemne. Sedieť budete na stoličkách, aké si pamätáte ešte zo základnej školy, ale kupodivu to k celému interiéru pasuje a vyzerá to dobre. A ak by sa aj stalo, že bude úplne plno, tak si kávu zoberte aspoň so sebou, lebo naozaj stojí za to.



2. Onesip Coffee, Haštalská 755/15

Táto maličká kaviareň je ideálna na coffee to go, pretože si tu pravdepodobne naozaj nesadnete, keďže k dispozícii sú 3 stoličky, ktoré sú síce situované smerom k oknu s výhľadom na peknú uličku, ale iba raz sa mi zatiaľ stalo, že by boli prázdne, takže ak chcete pri káve pracovať, čítať si alebo jednoducho len stráviť dlhšiu chvíľu, tak toto nie je ideálne miesto. Naopak ak chcete výbornú kávu so sebou, ktorú naviac dostanete od veľmi milých baristov, tak všetkými desiatimi odporúčam. Oceňujem aj priateľskú a domácku atmosféru, napriek tomu, že je kaviareň len kúsok od úplného centra.


3. Café Louvre, Národní 22

Café Louvre poznám zo všetkých dnes spomínaných podnikov najdlhšie a je to vlastne aj vôbec prvý podnik, ktorý som v Prahe pred niekoľkými rokmi navštívila, takže ma k nemu okrem ponuky viažu aj krásne spomienky. Na tomto mieste mám rada jeho jedinečnú atmosféru, historický interiér a vždy milú obsluhu. Počiatky kaviarne začali už pred viac ako sto rokmi a medzi inými tu sedával napríklad Albert Einstein, takže miesto je to naozaj jedinečné. Aj keď nesie v názve slovo cafe, v stálej ponuke sú tu aj rôzne jedlá, dezerty, doobeda úžasné raňajky a počas obeda aj obedové menu. Ak tam zavítate, tak ku cappuccinu odporúčam teplý jablkový závin s vanilkovým krémom!



4. Dos Mundos Cafe, Milady Horákové 38

Túto kaviareň som objavila vďaka fotke na instagrame, na ktorej ma zaujala húpačka namiesto stoličky. Jednoducho húpačka zavesená na lane, na ktorej si sedíte, popíjate svoju kávu a vychutnávate si pohľad na život, ktorý beží za oknami. Idylka ako vyšitá! Musela som to ísť preskúmať a hlavne vyskúšať na vlastnej koži a na moje potešenie, stolík s dvoma húpačkami rovno pri okne bol voľný a čakal presne na nás. Objednali sme si ľadové latte, lebo slnko po 4 zamračených dňoch treba patrične osláviť a začali sa obzerať po interiéri. Kaviareň je útulná, s prepracovanými detailami a príjemnou ponukou. Okrem káv, ktoré si tu môžete zakúpiť aj do vášho mlynčeka, sú v ponuke aj koláče a sendviče, takže si ku káve môžete dať aj niečo pod zub. My sme tu strávili asi 3 hodiny, latte bolo naozaj obrovské a výborné, húpačka nie len fotogenická ale aj extrémne pohodlná a obsluha príjemná. Takže ak aj vy oceníte niečo neobyčajné, tak vám toto miesto určite odporúčam.



5. Coffee Room, Korunní 74

Z kaviarní, ktoré sa nachádzajú v jednej z najkrajších oblastí Prahy, Vinohradoch, by sa dal zostaviť vlastný zoznam, ale keď som si povedala, že vyberiem len jednu, tak mi hneď napadol Coffee Room a to hlavne kvôli combu cappuccino a banana bread s arašidovým maslom, banánom, kiwi, medom a orieškami. Bolo to neskutočne dobré a ešte aj teraz, keď o tom píšem, som dostala presne na tento raňajkový výber obrovskú chuť. Sedieť sa dá vnútri aj vonku, ale tiež počítajte s tým, že je možné, že si chvíľku počkáte, kým sa niečo uvoľní. Vinohrady sú ale také pekné, že v takom prostredí človeku ani čakanie nevadí.


Ktoré miesto vás zaujalo najviac?

Akú kávu najradšej pijete vy?

Dúfam, že pri najbližšej návšteve Prahy niektoré z týchto miest vyskúšate a dáte mi vedieť, ako vám chutilo!

1 komentár:

  1. Někdy toho docela lituji, že mám Prahu tak daleko.
    Vypadá to tam moc pěkně :).

    OdpovedaťOdstrániť