štvrtok 15. novembra 2018

Ako zvládať stres

Ahojte! Nedávno sa mi do rúk dostala Weleda mandľová rada. Práve táto "antistresová" rada telovej a pleťovej kozmetiky od Weledy ma inšpirovala k napísaniu tohto článku zameraného na stres a to, ako sa mi ho darí zvládať. Ani som netušila, ako ma jeho písanie bude baviť! Stres je totiž niečo, s čím sa stretávame takmer všetci na dennom poriadku a veľakrát sa s ním nevieme vysporiadať. Mne samej pomohlo spísať si jednotlivé tipy, ktoré praktikujem a doteraz som si pri niektorých ani neuvedomila, ako veľmi so stresom pomáhajú.


Než sa k nim ale dostaneme, rada by som vám povedala viac o produktoch. Obsahujú bio mandľový olej a sú určené aj pre citlivú, začervenanú a suchú pokožku, ktorú regenerujú a upokojujú. Celú mandľovú radu a aj podrobné informácie o tom, ako sú mandle použité v kozmetike Weleda pestované, nájdete na stránke mandla.weleda.sk


Mandľová rada Weleda sa skladá zo sprchovacieho krému, telového mlieka, mandľového oleja, čistiaceho mlieka, krému na ruky a dvoch druhov krémov na tvár, pričom oba sú vhodné na použitie počas dňa aj noci a taktiež ako podklad pod makeup. Nenechajte sa ale zmiasť, ten ktorý má názov hydratačný krém, je ľahší a určený skôr na normálnu až zmiešanú pleť a ten, ktorý sa volá pleťový krém, je výživnejší a vhodný na suchú pokožku.



Ja som si veľmi obľúbila olejček, ktorý používam párkrát do týždňa namiesto nočného krému, ale je vhodný aj na odlíčenie očí. Do vlhkých dlaní nakvapkám pár kvapiek a jemne vmasírujem do pleti. Veľmi si ma získal ešte krém na ruky, pretože pocit suchej napnutej pokožky na rukách naozaj nemám rada a taktiež skvelé je telové mlieko, ktoré krásne jemne vonia. Ak by ste nemali blízko vášho domova predajňu, kde sa dá Weleda kúpiť, tak objednávať môžete aj na www.weleda.sk.



A teraz už prejdeme k jednotlivým tipom a trikom, vďaka ktorým sa mne darí vyhrať na stresom!

1. Time management

Toto je pre mňa kľúčová záležitosť, vďaka ktorej som schopná stíhať aj veľmi veľa práce a nahustený program. Ak sa totiž všetko vopred rozvrhne a na jednotlivé úlohy si človek vyhradí dostatok času, tak sa dá naozaj stihnúť aj to, čo sa na prvý pohľad zdá ako nereálne. Taktiež platí, že je potrebné si úlohy rozvrhnúť rovnomerne a hlavne s predstihom, aby sa aj v prípade toho, že termín nedodržíte, nestalo, že vás už bude tlačiť čas a budete práve kvôli tomu v strese. Diár je teda základ, bez ktorého sa nepohnem!

2. Zábava

Pod týmto slovom si každý predstaví niečo iné. Pre niekoho je zábavou obľúbený seriál, pre iného karaoke v bare. Ak je to čokoľvek, tak aj pre zábavné činnosti je potrebné vyhradiť si čas a nevzdávať sa ich na úkor práce. Určite poznáte, ako dobre vám padne, keď máte práce vyše hlavy, ale vybehnete sa s kamarátmi navečerať alebo večer zájdete do kina. Odreagovanie veľakrát pomôže a s oddýchnutou mysľou sa vám bude pracovať ľahšie.

3. Cvičenie

Tento bod ste tu určite čakali a skutočne tu má svoje opodstatnené miesto. Opäť záleží len na vás, aký druh športu vám robí radosť a cítite sa po ňom lepšie. Určite vás nikto nenúti trápiť sa v posilovni alebo sa ísť bicyklovať, ak to nemáte radi. Ale po tom, čo zistíte (a pravdepodobne to už viete), ktorý šport vás baví a vháňa do vás pozitívnu energiu, tak ho určite zaraďte aspoň raz týždenne do svojho režimu. Pre mňa je napríklad super antistresovým pomocníkom beh a jóga. Behám najradšej vonku, na čerstvom vzduchu a jógu si rada zacvičím aj doma, podľa videí na Youtube (najradšej cvičím podľa Boho Beautiful). Po behaní aj jóge mám dobrý pocit, že som niečo spravila aj pre svoje telo a k práci sa mi potom vracia omnoho ľahšie.

4. Káva & niečo pod zub

Bez jedla nejde nič a s ním ide všetko o niečo ľahšie, nie je to tak? Mňa dokáže zaplaviť dobrou náladou šálka cappuccina a ak sa k tomu pridá niečo sladké, tak mám hneď do všetkému väčšiu chuť. Preto si takúto príjemnú pauzu doprajem bez výčitiek a keď niekedy pracujem na počítači mimo domu, tak si vyberám na prácu obľúbené kaviarne s pekným prostredím a milým personálom, kde rovno spojím príjemné s užitočným.

5. Kniha/film

Kto ma pozná osobne vie, že televízor takmer nezapínam a ani film si sama nikdy nepozriem, takže ak mi niekto nenavrhne, čo presne si pozrieme, nestiahne to a nepustí, tak sa k filmu ani seriálu sama nikdy neposadím. Čo mám ale rada sú knihy, pri ktorých sa podľa svojich možností rozhodnem, či pri nich strávim 20 minút alebo 2 hodiny. Je to teda spôsob relaxu a úniku z reality, ktorý si môžem dopriať kedykoľvek.

6. Čas s blízkymi

Posledný, ale veľmi dôležitý bod je trávenie času s tými, s ktorými nám je príjemne, môžeme sa im posťažovať, povzbudia nás a dodajú odvahu. Nájdite si na nich vždy čas. Veľakrát majú druhí na veci odlišný pohľad, ktorý vám v riešení aj zložitejších úloh môže pomôcť a možno ukázať jednoduchšiu cestu, ktorá bude automaticky znamenať menej stresových situácií.

A ako sa darí stres zvládať vám?

Ak na instagrame alebo FB do 30.11.2018 nahráte selfie s popisom, akého zbytočného stresu ste sa rozhodli zbaviť vy a pridáte #viacradosti (#vicradosti pre ČR) a budete followovať Weledu na FB alebo Instagrame, tak môžete vyhrať celú sadu mandľových produktov aj vy!

2 komentáre:

  1. Tato řada musí být skvělá, ještě jsem ji neměla. Jinak pěkné tipy. Mně proti stresu pomáhá oblíbená hudba. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hudba je tiež skvelá! Vidíš, tento tip som tam zabudla napísať :) A mandľová rada je výborná, hlavne aj teraz v zimnom období :)

      Odstrániť