štvrtok 11. júna 2020

Moja aktuálna skincare rutina

Ahojte! Už dlhšie som vám nepísala o produktoch na pleť, ktoré používam a keďže sa aj so zmenou ročného obdobia moja starostlivosť o niečo pozmenila, tak vám dnes ukážem jednotlivé kroky a produkty, ktoré sa mi osvedčili a vyhovujú mi. Budem rada, ak mi napíšete aj vy vaše obľúbené produkty a budeme sa môcť vzájomne inšpirovať!


Ranná skincare rutina:


1. Čistenie

Ranné čistenie je dôležité, aby ste z pleti odstránili zvyšky produktov z večera a taktiež ak sa vám mastí pleť, tak aj tento maz je po noci treba zmyť. Ráno si tvár opláchnem vodou, nanesiem malé množstvo čistiaceho gélu (momentálne používam Grown Alchemist) a prebehnem Foreom, väčšinou klasickým 1-minútovým programom, ak sa mi nechce, tak použijem skrátený 30s Glow boost program. Následne použijem (väčšinou, ak stíham) Kiehls Calendula Herbal-Extract Toner, ktorý je bez obsahu alkoholu, pleť upokojuje a zmierňuje farebné nerovnosti/začervenanie.


2. Hydratácia

Po čistení a tonizovaní pleti prichádzajú na rad séra a krémy. Ja už dlhšie používam pod krém prípavky s vitamínom C, pričom si väčšinou dám cca mesačnú kúru a potom na chvíľu opäť pauzu. Medzi účinky vitamínu C patrí rozjasnenie pleti, zníženie hyperpigmentácie a tvorby škvŕn, zvýšenie tvorby kolagénu a zjemnenie drobných vrások. Taktiež by mal pomáhať na akné, ale s ním našťastie problémy nemám, takže tieto účinky som na vlastnej pleti nevyskúšala. V minulosti som mala dobré skúsenosti s Mary kay regeneračným sérom +C. Aktuálne sa púšťam do testovania céčkového séra Kylie Skin, ktoré nedávno začali predávať, tak ako aj ostatné produkty tejto značky, v Douglas. Po sére prichádza na rad hydratačný krém. Keďže je už pomaly leto, tak je dôležité, aby ste pleť chránili pomocou SPF. Ak používate vyššie spomenuté vitamínové produkty, tak je používanie ochranného faktora nevyhnutné. Ja som si obľúbila krém Kiehls Ultra Facial Cream SPF 30, ktorý už niekoľko rokov zbožňujem v jeho klasickej verzii bez ochranného faktora a je to podľa mňa jeden z najlepších krémov vôbec! Recenziu, kde som sa mu venovala, si môžete prečítať TU. Táto varianta s ochranným faktorom je rovnako skvelá. Krém je ľahký, ale pritom dostatočne hydratačný, rýchlo sa vstrebe a je ideálnym podkladom pod makeup.


K SPF ochrane by som ešte dodala, že ju môžete používať celoročne (samozrejme vždy len na deň, nie na noc). Ja s krémami s faktorom 20 a vyššie začínam väčšinou na jar a používam ich až do jesene a v zime si vystačím s bb krémami/makeupmi, ktoré v sebe už ochranný faktor obsahujú. Ak však idete v zime na dovolenku do hôr, tak je ochrana proti slnečnému žiareniu nutnosť, to určite viete :)

3. Očné okolie

Posledným krokom rannej starostlivosti o pleť je hydratácia očného okolia. Očné krémy používam denne už aspoň 5 rokov a myslím, že je to poznať. V okolí očí mám pokožku jemnú, bez vrások a s kruhami pod očami tiež nemám väčší problém. Pri nanášaní očného krému totiž zvyšujete v danej oblasti mikrocirkuláciu, čo tiež vzhľadu očného okolia prospeje. Očný krém je ideálne jemne vklepkávať, nie natierať, aby ste si zbytočne jemnú pokožku v okolí očí nenaťahovali. Ja používam aktuálne Kiehls Creamy Eye Treatment, čo je očný krém s obsahom avokáda. Konzistencia je hutnejšia, ale keď si rozohrejem malé množstvo medzi bruškami prstov, tak sa bez problémov vstrebe a pokožku krásne vyživuje a hydratuje.


Večerná skincare rutina:


1. Čistenie

Pri večernom čistení si treba dať záležať viac, hlavne ak sa líčite, tak je dôležité, aby ste naozaj všetok makeup dôkladne odstránili. Ja začínam odlíčením očí odličovacou rukavicou Yves Rocher, ktorú stačí navlhčiť a nepotrebujete žiaden ďalší čistiaci prípravok. Na tvár potom krúživými pohybmi nanesiem Weleda čistiace mlieko z mandľovej rady a opláchnem. Na dočistenie pleti používam opäť vyššie spomínaný gél Grown Alchemist a Foreo Luna mini 3. Následne vatovým tampónom nanesiem Kiehls calendulový toner.

ako spravne cistit plet

2. Hydratácia

Na noc zvyknem pleti dopriať výživnejšie produkty, keďže má pleť počas noci dostatočný čas všetky zložky vstrebať a taktiež nemusím riešiť, ako budú jednotlivé olejčeky a krémy reagovať pod makeupom. Zvyknem používať kombináciu oleju, prípadne olejového séra a krému. Najčastejšie používam kombo Weleda olej s granátovým jablkom + GRN Anti-wrinkle Night cream , kedy pár kvapiek oleja vmiešam do krému a následne nanesiem. Druhou kombináciou, ktorú mám rada, je Kiehls Midnight Recovery concentrate a Kiehls Ultra Facial Cream (verzia bez ochranného faktora). Olejový koncentrát nanášam na pleť prvý, pričom stačí rozotrieť 2-3 kvapky a po chvíľke aplikujem krém. Ako posledný krok pred spaním nanášam lokálne na nedokonalosti (ak je to potrebné) v tenkej vrstve Sudocrem, ktorý stiahne začervenanie a vyrážky jemne vysuší.




kiehls ultra facial cream recenzia

3. Očné okolie

Očný krém používam opäť Kiehls Creamy Eye Treatment, ktorý som spomínala v rannej starostlivosti. Ak ho použijte v hrubšej vrstve, poslúži aj ako výživná maska očného okolia.

Tak ako vidím, celkom som sa rozpísala, ale dúfam, že vás moje overené produkty alebo postupy inšpirujú :) Mňa osobne teší, že sa starostlivosti o pleť venuje čím ďalej väčšia pozornosť a aj mladšie dievčatá už neriešia len aký makeup použijú ale taktiež to, aby samotná pleť vyzerala čo najlepšie a zdravo.

Aké sú vše obľúbené produkty v rannej/večernej starostlivosti?

Majte sa krásne!

2 komentáre:

  1. Já jsem dřív přesně patřila do skupiny děvčat, kterým byla skin care rutina celkem ukradená a pak jsem zapatlávala ohromně ošklivé akné takovými nánosy makeupu, že to bylo úplně odporný a vůbec nemůžu pochopit, že se na mě někdo vůbec koukal a nikdy na to nenarážel. Teď to mám přesně naopak, věnuji se skin care, poznávání nových věcí, které by mohly pomoct dosáhnout zase lepšího výsledku a snažím se nosit pleť ''co nejobnaženější'' :) Mám ale na oku pigmentovou skvrnu, která zrůžoví, když se opálí a pod očima mám kvůli nemoci věčně kruhy pod očima, se kterými fakt nikdo nehne :D Nemám zkušenost ani s jedním ze zmíněných produktů, ale spousta z nich mě zaujala a třeba to budou přesně ty produkty, které vyzkouším příště :) Děkuji!

    Pauline's Tiny World

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja myslím, že niekedy sa k informáciám o dobrých skin care produktoch aj ťažšie dostávalo.. V reklamách boli samé drogériové čistiace gély, ktoré sľubovali modré z neba a realita bola úplne inde :D Teraz kto chce, si už informácie celkom ľahko dohľadá, čo je super :) Ale ako píšeš, je to tiež neustále hľadanie a skúšanie, čo pleti momentálne najviac sadne a pomôže :)

      Odstrániť