sobota 1. mája 2021

Svadobné trendy v líčení 2021

Krásny deň vám prajem! V dnešnom článku by som sa rada venovala téme svadobného líčenia, takže vám padne vhod ak svadbu vy alebo niekto vo vašom okolí chystá. V tom prípade budem rada, ak mu článok odporúčíte! :)

Svadobné líčenie je síce len jedným dielikom z celého svadobného dňa, ale neveste dokáže dodať ešte väčší pocit jedinečnosti a sebavedomia a to je, myslím si, v takýto deň naozaj dôležité. Svadby líčim už takmer 10 rokov a za ten čas som mala možnosť pri toľkých nevestách odpozorovať, ako sa trendy a požiadavky na svadobné líčenie postupne menia. Niekoľko ukážok líčení, ktoré som mala možnosť pre nevesty vytvoriť nájdete na mojich webových stránkach vieraduskovamakeup.cz , kde je tiež dobre vidieť, ako rôzne je možné svadobné líčenie poňať. Najdôležitejšie vždy zostáva, aby bola spokojná nevesta a cítila sa dobre. 

Klasické líčenie v nude odtieňoch, s jemným tieňovaním a zvýraznenou líniou rias bude pre veľa neviest a aj vizážistiek stále tou najlepšou voľbou, ale ja by som vám dnes rada ukázala, že sa dá svadobný makeup poňať aj moderne, podľa aktuálnych trendov a pritom si stále zachovať svoju noblesu na tento významný deň.

A ako vyzerá svadobné líčenie podľa najnovších svetových trendov? 

Základom je svieža pleť, ktorá pôsobí zdravo, prirodzene. Bez prehnaných kontúr, výrazných líceniek a extrémnych rozjasňovačov. Taktiež sa upúšťa od ultra matnej pleti. Aj v líčení očí sa stavia na prirodzenosť. Dlhé vejáre mihalníc, pretiahnuté linky a orámované obočie sa nosili pred pár rokmi, ale teraz je lepšie staviť na odtiene béžovej, broskyňovej a jemnej ružovej, ktoré vám dodajú práve ten svieži a zdravý vzhľad. Tieto farby krásne vyniknú aj vo variantách s jemným odleskom a v krémových textúrach. Nebojte sa ani líčenia, ktoré nevyzerá úplne dokonalo. Momentálne sa nosí prirodzenosť a extrémnym líčeniam, ktoré sme vídali posledné roky na instagrame (snáď na dlhú dobu) odzvonilo. 

Čo sa týka pier, určite ste si už všimli, že matné rúže sú na ústupe a do popredia sa dostávajú rúže prirodzenejších textúr a dokonca aj lesky na pery. S tými je samozrejme spojené častejšie dopĺňanie, ale ak zvolíte jemné farby, nebude to taký problém ako sa na prvý pohľad môže zdať :) Ja pracujem momentálne najradšej s rúžmi slovenskej značky Fraela (prehľad odtieňov nájdete v mojom článku tu), ktoré majú saténový finish, pery nevysušujú a k tomu sa môžu pochváliť aj skvelou výdržou, čím sa  stávajú ideálnym adeptom na svadobný deň. Okrem líčenia je vo svadobný deň dôležité myslieť aj na manikúru. Stávkou na istotu sú nechty v telových až ružových odtieňoch v krátkych a stredných dĺžkach.

V líčení, ktoré môžete vidieť na fotkách, som použila práve spomínané broskyňové odtiene s jemným leskom na oči, líčka aj pery. Takéto líčenie pekne dopĺňa len jemne zvýraznené a prečesané obočie. 


Čo na toto líčenie hovoríte? Fandíte prirodzenosti alebo obľubujete naopak výrazný spôsob líčenia?

Teším sa na váš názor!

Fotograf: Mia Polgar

Model: Anna Volkova

Makeup & vlasy: Viera Dušková

1 komentár: