streda 28. februára 2018

Víkend v Tatrách: Sliezsky dom

Ahojte! Včera som sa vrátila z krátkeho, ale o to lepšieho pobytu v našich krásnych Vysokých Tatrách a rozhodla som sa podeliť s vami o tip na ubytovanie a taktiež o fotky, ktoré na tomto výlete vznikli.

Aj keď som článok nazvala víkend v Tatrách, tak to tak celkom nebolo, keďže sme si objednali ubytovanie od nedele do utorka, čo sa nakoniec ukázalo ako super voľba, pretože hotel bol oproti víkendu omnoho prázdnejší a kľudnejší. A aký hotel sme vlastne vybrali? Rovno ten najvyššie položený na celom Slovensku, Sliezsky som. Ich úžasný výhľad z wellnessu som poznala už z fotiek a keď sme naňho náhodne narazili pri prehľadávaní hotelov, tak bolo rozhodnuté.


Hotel Sliezsky dom sa nachádza priamo pod Gerlachovským štítom vo výške 1670 m.n.m. V bezprostrednej blízkosti (pár metrov) je Velické pleso, na ktoré je práve výhľad z oddychovej miestnosti wellness centra. V okolí sa môžete vydať na turistiku či prechádzky alebo môžete zvoliť čisto oddychové aktivity.







Pobyt sme objednávali priamo cez stránku hotela Sliezsky dom a v cene (256 € pre dve osoby na dve noci) sme mali raňajky, večere, denne hodinový vstup do wellness a dovoz/odvoz z hotela do Tatranskej Polianky, kam sme prišli vlakom. Je tam aj záchytné parkovisko, ak sa vydáte na cestu autom. Príjazd autom až k hotelu je však obmedzený, keďže hotel sa nachádza v najvyššom stupni ochrany národného parku TANAP.





Izby v hoteli sú zariadené veľmi príjemne, s dreveným obkladom a výhľadom na Gerlach alebo Velickú dolinu. Za zmienku stojí určite hotelová kuchyňa, ktorá je naozaj výborná a na trojchodové večere budeme ešte dlho spomínať. Taktiež musím pochváliť milý a ochotný personál.







Wellness sme mali oba dni súkromný, takže sme si ho vychutnali naozaj naplno. Nachádza sa v ňom vírivka, dve sauny a oddychová miestnosť, z ktorej je naozaj jedinečný a neopakovateľný pohľad. Dokázala by som tam ležať a kochať sa celé hodiny! Určite to musí byť nádherné taktiež v lete, keď je viditeľné aj pleso (my sme ho mali pochopiteľne momentálne zamrznuté a pod snehom :))



Domov sme išli opäť vlakom a ako najkratšia cesta sa nám osvedčila trasa z Tatranskej Polianky do Popradu a odtiaľ rýchlikom smer západ, pre nás konkrétne Trnava :)


Výlet sme si naozaj užili a už sa teším, kam sa vyberieme nabudúce!

Ako trávite zimu vy?

Máte rady zimné športy alebo by ste tiež radšej zvolili oddych?

Majte sa krásne!

5 komentárov:

  1. Krásne fotky. My sa chystáme do Tatier v lete. Teraz len hybernujem :D

    AN Beauty Blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! V lete je tam tiež úžasne a hlavne viac možností na turistiku :)

      Odstrániť
  2. Sledovala som na insta, muselo to tam byť úžasné ♥ Ale je super, že si to spracovala aj do článku :))

    Candy | C a n d y G r a n t

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásne fotky, hlavne to jedlo vyzerá fakt výborne :D
    instagram- @grungeded

    OdpovedaťOdstrániť